Alltid express leverans
Fri brevfrakt från 299 kr
30 dagar öppet köp
500 000 nöjda kunder

Applicering av skärmskydd

Att montera ditt skärmskydd kan ibland vara svårare än vad det låter. Denna guiden beskriver hur du applicerar ett skärmskydd på din mobiltelefon eller surfplatta för att undvika bubblor. Guiden är uppdelad i två sektioner med vad du bör göra innan montering(förberedelse) och hur du ska applicera skärmskyddet på din enhet(montering).

 

Förberedelse

1. Se till att vara i en så upplyst och dammfri miljö som möjligt då det är extra viktigt att få bort all damm. Ett dammkorn kan hamna på skärmen efter du rengjort och applicerat skärmskyddet, detta skapar en bubbla mellan skärmskyddet och skärmen som i princip är omöjlig att få bort.

2. Ta fram skärmskyddet. Lägg skärmskyddet på din telefon med etiketten nedåt. Dra inte bort den skyddande filmen än. Positionera skärmskyddet så att den ligger precis som den ska på telefonen eller surfplattan. Se till att skärmskyddet är rätt storlek. Ett monterat skärmskydd som är felköpt går inte returnera. 
OBS! Displayskydd som inte är heltäckande täcker inte alltid skärmens fulla bredd utan lämnar en bit fri, då skärmens utförande är lite kurvad skulle detta medfört att om skyddet täckt utöver skärmens kant kommer det med tiden skapas bubblor som till slut får skyddet att lossna.

 

Montering

1. Börja med att använda putsduken för att försiktigt men bestämt skrubba rent skärmen från alla typer av fingeravtryck och dammrester.

2. När skärmen är helt fri från damm och smuts lägger du skärmskyddet på din telefon med etiketten nedåt.

3. Använd sedan en liten bit vanlig tejp för att fästa skärmskyddet och hålla den på plats.
Givetvis behöver du inte använda tejp för att få skärmskyddet rätt placerad. Det går lika bra att ta bort det skyddande plastlagret och lägga ned filmen direkt på telefonen eller surfplattan. Dock är risken större att den hamnar snett om du t.ex. inte är helt stadig på handen.

4. Vik därefter upp skärmskyddet så att den ligger bredvid telefonen. Ta tag i den lilla pappbiten och dra bort den skyddande plastfilmen. Lägg därefter plastfilmen åt sidan(den kommer inte användas mer).

5. Vik nu försiktigt tillbaka skärmskyddet över din enhet igen tills den ligger plant mot skärmen. Dra ut eventuella luftbubblor som uppstått samt för att få skärmskyddet att fästa bättre mot telefonen. Var inte rädd att trycka relativt hårt.

 

Tips! Har du problem med dammig miljö eller bara orolig att få damm mellan skärmen och skärmskyddet? Ta en dusch och lägg sedan på displayskyddet. Luftfuktighet är din vän :)